(ВІДЕО) На Вінниччині прикордонники викрили сімейний тандем організаторів нелегальної логістики

НАЗАД
10 вересня 2024 10:17

Під час реалізації оперативної інформації, прикордонники Могилів-Подільського загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, а також двох водіїв, які допомагали їм у цьому.

Вартові кордону зупинили транспортний засіб неподалік держрубежу. Окрім водія, в салоні перебувало двоє пасажирів – жителів Дніпра та Харкова.

У ході оперативних заходів прикордонники виявили ще одного водія, який супроводжував групу на іншому автомобілі. З’ясувалося, що це був сімейний «бізнес». 38-річний син перевозив «клієнтів» з метою незаконного перетинання кордону, а його 70-річний батько їхав попереду, контролюючи маршрут руху. Трансфер був ретельно спланований, але завершився провалом.

Встановлено, що чоловіки скористались послугами переправників через один із месенджерів. Отримавши вказівки, вони прибули до Вінниці, де їх вже очікували перевізники. Далі подорож мала продовжитись до берега Дністра. Для подолання водної артерії чоловіки прихопили з собою ласти та вакуумні пакети.

Стосовно осіб, які планували здійснити незаконне перетинання кордону, складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП та за ст.185-10 КУпАП. Справи передано до суду.

Водії-пособники затримані слідчими Нацполіції в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Транспортні засоби вилучено.

Заходи з викриття злочинної схеми проводились під процесуальним керівництвом Могилів-Подільської окружної прокуратури. Тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси